SINÄ RIITÄT

Ihanaa, että löysit sivuilleni. Ennenkuin luet pidemmälle, toivon sinun pysähtyvän hetkeksi ja hengittelevän omaan tahtiin rauhallisesti. Mitä tarvitset juuri nyt? Tarpeet ohjaavat toimintaamme. Janoaako sydämesi nähdyksi ja kuulluksi tulemista sekä turvallista kohtaamista? Et ole yksin. Toisinaan tarvitsemme ihan jokainen kuulijaa, ammattilaisen tukea ja tietoa. Palveluni ovat kaikenikäisille ihmisille. Emme voi aina valita sitä mitä elämä meille tarjoilee mutta voimme valita miten työstämme kokemukset itsessämme. Omia elämän karikoita voi kääntää vahvuudeksi. 

Huomaa hyvä mikä on ollut osa sinua jo pienestä lapsesta lähtien ja vahvista sitä. Kyllä, sinussa on paljon hyvää, vaikka olisit asiasta toisinaan ihan toista mieltä. Itsensä syyllistäminen, riittämättömyyden tunne, pelko ja häpeä voivat horjuttaa kokemusta itsestämme riittävinä ja ainutlaatuisina mussukoina. Elämään mahtuu kaikenlaisia tunteita, ne ovat totta juuri sinulle. Niiden tunnistamista ja työstämistä kannattaa opetella.  Tarpeet tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi ovat kaikessa herkkyydessään meille kaikista tärkeimpiä.Olen täällä sinua varten. 

Sydämellä Marja/ AINUTLAATUINEN MUSSUKKA 

Seksuaalisuus on ihmisenä olemista
Seksuaalisuus on ihmisenä olemista

"Luennolla tajusin seksuaalisuusaiheen laajuuden, oivalsin itsestäni uutta, sain varmuutta itselleni ja työkaluja ihmissuhteisiin. Kiitos!"

SEKSUAALISUUS

Olet ainutlaatuinen ja arvokas. Koko maailmassa ei ole toista samanlaista kuin sinä. Seksuaalisuus on ihmisenä olemista, se on meillä syntymästä läpi elämän. Se mitä se on sinulle juuri nyt, sen tiedät vain sinä. Seksi on osa seksuaalisuutta. Sitä voisi kuvata tekemiseksi. Seksuaalisuus on monipuolinen voimavara läpi elämän, josta seksi on osa sitä ja joillekin ei ollenkaan.  Seksuaalisuus kehittyy jatkuvasti. Sen moninaisuus on rikkautta. Niinpä avoimuus, erilaisuuden arvostaminen itsessään ja toisissa sekä ennakkoluulottomuus edistävät jokaisen hyvinvointia. 

Sinä olet oman elämäsi ja hyvinvointisi paras asiantuntija. Sinulla on lupa seksuaalisuuteesi, puhua siitä ja nauttia siitä.  Seksuaalisuus on yksilöllistä ja herkkääkin, se on sinun ytimessäsi. Seksuaalisuuteesi heijastuu eletty elämä; kuten kokemuksesi, saamasi seksuaalikasvatus tai sen puutteellisuus, kasvuympäristö, mallit ystävyydestä ja suhteista sekä terveys. Minäkuvaasi ja itsetuntoasi voivat mm. nämä edellä mainitut asiat sekä rikastuttaa että haavoittaa. Seksuaalihyvinvointi heijastuu kaikkiin elämän osa-alueisiin myönteisesti, joten siitä kannattaa pitää huolta. 
Jäädyttävätkö mielenterveysongelmat parisuhteen roihun? (Labyrintti-lehdessä kirjoitukseni s.18)

https://epaper.fi/read/5212/Pe0EXtug