Esittely

"Marjan kanssa on tosi luonteva jutella omasta seksuaalisuudesta. Hän niin on oman aiheen parissa; asiantunteva ammattilainen, lämmin ja läsnäoleva."

MARJA HOLKERI

Sytyn ihanista kohtaamisista, seksuaalisuuden parissa työskentelystä, aitoudesta ja ihmisten uskalluksesta olla oma ainutlaatuinen itsensä. Herkkyyteni on vahvuuteni myös työssäni. Seksuaalisuus on aiheena paljon muutakin kuin pinnalla kulkemista. Kannamme herkästi häpeää mukanamme ja se voi estää meitä elämästä. Mitä pidempään asioista vaikenemme, sen raskaampia möykkyjä kannamme sisällämme. Olenkin saanut paljon myönteistä palautetta turvallisesta ilmapiiristä minkä luon koulutuksissa, ryhmissä ja terapiassa. Kiitosta siitä, että kanssani voi olla oma itsensä ja puhua ihan mistä vaan. 

Haastan mielelläni itseäni. Seksuaalisuusaiheinen kirjallisuus ja opinnot innostavat jatkuvasti. Halu kehittyä ja edistää seksuaalisuusaiheen tabujen murtamista sekä seksuaalioikeuksien edistämistä tulee syvältä. Se kumpuaa omista kokemuksista. Kohtaamisilla on merkitystä. 

Arkeni ilo on oma perhe, ystävät ja luonnossa liikkuminen. Olen kahden lapsen äiti ja kahden mäyräkoiran mamma. Hersyvä nauru ja rento höpöttely sallivassa ja rakastavassa ilmapiirissä on ihanaa. Keskustelu hyvän ystävän kanssa vaikkapa laiturilla istuen ja upea järvimaisema eteen avautuen lataavat akkujani parhaiten.


KOULUTUS: psykologian perusteet (Tampereen kesäyliopisto, opiskelu parhaillaan) seksuaaliterapeutti (2022 Väestöliitto), seksuaalineuvoja (2013-2014), seksuaalikasvattaja (2019 Sexpo), terveydenhoitaja AMK (2013-2014), lasten ja nuorten sairaanhoitaja AMK (2005-2010), solmuja parisuhteessa-ohjaaja (2015)

Seksuaalisuus on ihmisenä olemista
Seksuaalisuus on ihmisenä olemista

"Luennolla tajusin seksuaalisuusaiheen laajuuden, oivalsin itsestäni uutta, sain varmuutta itselleni ja työkaluja ihmissuhteisiin. Kiitos!"

SEKSUAALISUUS

Olet ainutlaatuinen ja arvokas. Koko maailmassa ei ole toista samanlaista kuin sinä. Seksuaalisuus on ihmisenä olemista, se on meillä syntymästä läpi elämän. Se mitä se on sinulle juuri nyt, sen tiedät vain sinä. Seksi on osa seksuaalisuutta. Sitä voisi kuvata tekemiseksi. Seksuaalisuus on monipuolinen voimavara läpi elämän, josta seksi on osa sitä ja joillekin ei ollenkaan.  Seksuaalisuus kehittyy jatkuvasti. Sen moninaisuus on rikkautta. Niinpä avoimuus, erilaisuuden arvostaminen itsessään ja toisissa sekä ennakkoluulottomuus edistävät jokaisen hyvinvointia. 

Sinä olet oman elämäsi ja hyvinvointisi paras asiantuntija. Sinulla on lupa seksuaalisuuteesi, puhua siitä ja nauttia siitä.  Seksuaalisuus on yksilöllistä ja herkkääkin, se on sinun ytimessäsi. Seksuaalisuuteesi heijastuu eletty elämä; kuten kokemuksesi, saamasi seksuaalikasvatus tai sen puutteellisuus, kasvuympäristö, mallit ystävyydestä ja suhteista sekä terveys. Minäkuvaasi ja itsetuntoasi voivat mm. nämä edellä mainitut asiat sekä rikastuttaa että haavoittaa. Seksuaalihyvinvointi heijastuu kaikkiin elämän osa-alueisiin myönteisesti, joten siitä kannattaa pitää huolta. 
Jäädyttävätkö mielenterveysongelmat parisuhteen roihun? (Labyrintti-lehdessä kirjoitukseni s.18)

https://epaper.fi/read/5212/Pe0EXtug